img
SMJEŠTAJ

Želite li se u dalmatinsku avanturu otisnuti iz udobnosti svoje hotelske sobe s pogledom na čarobni pejzaž ili iz apartmana okruženog kristalno čistim morem i borovom šumom?

img
REKREACIJA

Postoji puno mogućnosti za bavljenje sportom. Uz niz sadržaja na sportskim terenima, tu su i biciklistička i planinarska staza, a popularni su i sportovi na moru.

img
IZLETI

Turistički ured i turističke agencije u Živogošću, turistima nude mogućnost odlaska na jednodnevne izlete u okolna mjesta. Upoznajte ljepote našeg kraja, zasigurno će vam ostati u sjećanju!

imgDobrodošli u Živogošće!

Na južnom dijelu Makarske rivijere u podnožju Biokova smješteno je Živogošće. Sastoji se od tri manja, nepovezana mjesta na obali: Porat – Mala Duba – Blato. Živogošće je naseljeno od ilirskih i rimskih vremena, o čemu svjedoče ilirske gomile /grobovi/ na vrhu brda Suzine i ostaci vila rustika u Maloj Dubi i Blatu.

PORAT

MALA DUBA

BLATO

Poznati Licinijanov epigram iz 474. g. sastavljen od 16 latinskih heksametara – najljepši primjerak klasične literature – uklesan u živoj stijeni iznad izvora Pokrivenice na obali mora. Njime rimski kvestor Licinijan slavi izvor «slatke vode», koja i sada tamo teče.

Kao naselje Živogošće se prvi put spominje sredinom 13 st.

Živogoški franjevački samostan, utemeljen 1616 godine, bio je više stoljeća središte duhovnog života i pismenosti ovog kraja, s bogatom bibliotekom i vrijednim umjetničkim djelima.
Sadašnji oblik mjesto dobiva zadnjih četrdesetak godina kada započinje i znatniji razvoj turizma na ovim područjima.

Prirodne ljepote maslinika i borove šume, koji su se nadvili nad sitno šljunkovite plaže, 6 km međusobno povezanih plaža, čisto i nezagađeno more, a sve to smješteno u podnožju visoke planine, vrh Sutvid 1155 m, daje turistima poseban ugođaj i užitak boravka.

Klikom na video link otvarate prikaz video sadržaja na platformi You Tube, u skladu sa njihovim Uvjetima korištenja i Pravilima privatnosti.

imgLive webcameras

img

htz_hr

img

img

Priručnik za vlasnike apartmana

Anketa za posjetitelje Živogošća

Enjoy your vacation responsibly