Izleti

Turistički ured i turističke agencije u Živogošću, turistima nude mogućnost odlaska ne jednodnevne izlete u okolna mjesta.

U svakom naselju postoje niz kvalitetnih restorana, trgovine, štekati i kiosci, a sezonska pošta radi u naselju Porat.

Biokovo

Planina Biokovo pruža brojne mogućnosti za planinarenje.

Dio puta možete ići minibusom, i zatim prošetati do vrha Sveti Jure (1762m) ili možete ići na 5 sati dug obilazak Biokova kroz borove šume i polja. Ponesite sa sobom dovoljno vode za piće.

Još jedna popularna izletnička destinacija je Botanički vrt pored Makarske blizu sela Kotišina do kojeg se može doći stazom iz Makra.

Svetište Vepric

Na obroncima šumovitog brežuljka u neposrednoj blizini Makarske, na samom ulazu u grad, nalazi se hrvatsko lurdsko svetište Vepric. Čitav krajolik koji okružuje svetište neodoljivo podsjeća na jedno od najpoznatijih svetišta – Lurd. Nastalo je 1908.u prirodnoj špilji okruženoj mediteranskim raslinjem i potokom u blizini baš kao u Lurdu. Svetište se još sastoji od kapele sa sakristijom, oltara na trgu, ispovjedaonice, postaja križnog puta, doma za duhovne vježbe i staze za procesije.

Ovo je jedno od najposjećenijih hrvatskih svetišta i nezaobilazno hodočasničko mjesto na putu duhovne obnove. Najposjećenije je za blagdana Velike Gospe 15. kolovoza. Istovremeno je zbog svoje prirodne ljepote i mira posjećeno tijekom čitave godine.

Omiš

Smješten je na ušću rijeke Cetine. Grad je to bogate i slavne povijesti, nekadašnje gusarsko središte odakle su gusari vladali Jadranom, danas je središte prekrasne Omiške Rivijere. Postao je najpoželjnija dalmatinska i hrvatska destinacija za ljubitelje aktivnog odmora. U neposrednoj blizini Vam se nudi rafting na Cetini, slobodno penjanje i jedrenje na moru.

Omiš je poznat po prekrasnim dugim pješčanim plažama i strmim planinama koje se spuštaju sve do mora. Također je poznat po Festivalu Dalmatinskih Klapa u sklopu Omiškog kulturnog ljeta. Brojne crkve i stare kamene utvrde koje možete posjetiti, samo su dio šarma i ponude ovoga gradića.

Split

Grad kojega često nazivaju “Najljepšim na svijetu” ima oko 200 000 stanovnika. Star je preko 1700 godina te je zahvaljujući činjenici da ga je rimski car Dioklecijan odabrao za mjesto gdje će izgraditi svoj ljetnikovac postao jedan od najpoznatijih gradova na Mediteranu.

Pod zaštitom je UNESCO-a i upisan je u registar Svjetske kulturne baštine. Smjestio se u samom središtu Jadranske obale. Obiluje brojnim kulturnim i povijesnim znamenitostima te zabavnim sadržajima. Noćni život odvija se u brojnim restoranima, klubovima i diskotekama. Danju je prepun šetača i turista koji se dive njegovim ljepotama. Najpoznatija šetnica grada – Riva, obalni je pojas koji se proteže duž južnih bedema Dioklecijanove palače. Omiljeno je okupljalište građana i posjetitelja grada. Split je drugi po veličini grad u Hrvatskoj i važna luka za putnički promet prema otocima i Italiji. Dnevno veliki broj trajekata vozi u smjeru otoka Brača, Hvara, Korčule, Visa i Šolte – redom atraktivnih turističkih destinacija.

Imotski

Smješten je u dubokom zaleđu dalmatinske zagore. Od mora je udaljen 50 km. Ima obilježja primorskog gradića. Skladne je kamene arhitekture i ugodne mediteranske klime. Nalazi se na oko 440 m nadmorske visine odakle seže predivan pogled na obližnje Imotsko polje. Vrlo blizu Imotskoga nalaze se dva hidrografska i geomorfološka prirodna fenomena.

Uz sam rub gradića, nalazi se Modro jezero. U ljetnim mjesecima je i kupalište. Narod mu je dao ime zbog izrazite modre boje njegove vode. Oko 1 km podalje od grada, u sjeverozapadnom pravcu, nalazi se drugo imotsko jezero – Crveno. Ovo je ime dobilo po crvenkastim stijenama koje čine obod jezera. Crveno jezero najdublje je u Europi. Dubina je između 390 i 490 m, a dubina vode je oko 250 metara. Uz Modro i Crveno jezero vezane su mnoge priče i legende. Nadaleko su poznata turistička atrakcija i nezaobilazna destinacija za posjetitelje koji vole prirodne ljepote. Rijetki su uspjeli ubaciti kamen u ova jezera. Naoko jednostavan pokušaj uskoro postane prava muka. Okušajte se i sami u ovom pothvatu.